image
 |  83 4 Березня 2024 | 11:22

Франція опублікувала список військової допомоги Україні

З 24 лютого 2022 року по 31 грудня 2023 року Франція поставила в Україну військову техніку на загальну суму €2,615 млрд.

Всі військові постачання в Україну відповідають трьом критеріям: забезпечення повного циклу (оснащення боєприпасами, навчання та обслуговування обладнання), допомога без послаблення французької армії та контроль "ескалації", повідомляється на сайті Міністерства оборони Франції.

У списку переданого обладнання - стрілецька зброя, засоби індивідуального захисту, артилерія, системи ППО, бронеавтомобілі, вантажівки, морські човни, безпілотники, авіаційне паливо та ін.

Франція передала Збройним силам України 250 бронеавтомобілів VAB у різних модифікаціях, 38 бронеавтомобілів AMX10, більше мільйона набоїв до стрілецької зброї та ін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі водій в'їхав у натовп - постраждали шестеро українців

Париж передав ЗСУ 160 безпілотників та 10 систем для виявлення дронів.

Україна також отримала кілька протиповітряних комплексів: дві одиниці ЗРК Crotale NG, шість одиниць ЗРК Mistral і одну ЗРК Samp/T.

У низці випадків кількість переданих одиниць засекречена. Це стосується ракет Crotale, Aster та SCALP.

Також завдяки допомозі Франції на озброєнні української армії з'явилися чотири РСЗВ LRU, шість самохідних гаубиць TRF1, 30 самохідних гаубиць Caesar, а також 10 важких мінометів 120 мм.

До того ж на території Франції та Польщі за підтримки Парижа пройшли навчання близько 10 тисяч українських солдатів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити