image
 |  0 11 Квітня 2018 | 06:59

Freedom House знизив індекс свободи слова в Україні через атаки на журналістів і блокування сайтів

В Україні протягом 2017 року зафіксовано зниження рейтингу незалежних медіа.
Про це 11 квітня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Такий висновок у своїй щорічній доповіді зробили експерти міжнародної організації Freedom House.
У поширеному звіті констатується, що в минулому році рейтинг Independent Media знизився з 4.00 до 4.25. Підставою для цього, на думку міжнародних експертів, стали блокування основних сайтів соціальних мереж, а також фізичні напади на журналістів і відсутність прогресу в розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета.
Під виглядом боротьби з російським впливом і агресією, Україна продовжувала вводити обмеження на засоби масової інформації та Інтернет в 2017 році... Хоча протягом року в Україні не було випадків вбивств журналістів, розслідування вбивства Павла Шеремета в 2016 році застопорилося. Критики стверджують, що розслідування було проведено неналежним чином. Альтернативне розслідування незалежними організаціями показало, що слідчі не допитали ключових свідків, а спостереження з камер не були перевірені, - наголошується в звіті Freedom House.

Крім того, експерти міжнародної організації відзначають, що протягом минулого року було кілька політично вмотивованих судових справ проти засобів масової інформації.
Як повідомляли «Українські Новини», Міжнародна неурядова організація Freedom House відзначає, що в Україні вперше з часу Революції гідності 2014 року зареєстровано спад показників демократичних процесів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити