image
 |  0 13 Жовтня 2020 | 11:13

Фронтовик ООС підпалив себе на Майдані: він - у комі

В ніч на 11 жовтня на Майдані Незалежності чоловік облив себе горючою сумішшю і підпалив.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердила речниця Нацполіції Оксана Блищик.

За її словами, чоловік отримав 90% опіків тіла, він у лікарні в тяжкому стані, мотиви його вчинку невідомі.

Про інцидент стало відомо з соцмереж. Повідомлялося, що самопідпал чоловік скоїв близько 3.30.

Водночас громадська організація "Відсіч" назвала ім’я чоловіка - 49-річний боєць-фронтовик ООС Микола Микитенко. Вони також посилаються на Facebook-акаунт із таким прізвищем, де є лише кілька постів. Усі вони так чи інакше містять емоційну негативну критику на адресу президента Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській облраді показали бурштин, знайдений на Поліссі

Донька потерпілого Юлія Микитенко повідомила "Суспільному", що наразі її батько знаходиться в комі та зазначила, що його мотиви – політичні.

"Мотиви суто політичні. Незгода з діями чинної влади, а саме розведення військ на лінії розмежування і повзуча окупація Росії. Він був абсолютно при тверезій пам’яті і чітко усвідомлював, що робить. Не намагався себе загасити. Загасити намагалась молодь, яка підбігла. У фонтані на Майдані", - цитує видання Юлію Микитенко.

За даними з відкритих джерел, Микола Микитенко був активним учасником Самооборони Майдану, а в березні 2014 записався до Нацгвардії. У 2014 році брав участь у боях під Слов‘янськом у складі добровольчого батальйону Національної гвардії України ім. Сергія Кульчицького. Під час евакуації збитого вертольота на Карачуні він отримав поранення, має групу інвалідності. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити