image
 |  4 27 Березня 2021 | 18:39

Фрукти не можна їсти перед сном

Якщо ввечері чи перед сном з'їсти фрукти, то це завадить мозку правильно розподіляти енергію в тілі і зруйнує метаболізм.

Фрукти не допомагають скидати зайву вагу, тому замінювати ними прийом їжі не потрібно. Це порушує ліпідний і вуглеводний обміни, пише newsyou.info

Треба їсти не більше одного фрукта на день до обіду, через годину-півтори після сніданку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 60% українців вважають Зеленського некомпетентним для посади президента: опитування

Як другий сніданок можна їсти фрукт з добавкою. Наприклад, грушу з буряком чи моркву з яблуком. Тоді буде користь і з груші, і з морквини. Організм отримає достатньо пектинових речовин і клітковини. Також буде повільне всмоктування вуглеводів, які закладені у фруктах.

Вживати ж фрукти в другій половині дня шкідливо для здоров'я, особливо для тих, хто замінює ними вечерю. Адже фрукт відразу ж впливає на кору головного мозку, і вона перестає відчувати гормон лептин, який регулює енергетичний обмін. Це також може привести до лептинорезистентності, при якій мозок не розуміє, скільки у нього енергії, і починає її економити і запасати.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити