image
 |  0 29 Квітня 2021 | 19:38

ФСБ повідомляє про затримання 16 «членів української молодіжної радикальної спільноти»

У Федеральній службі безпеки РФ повідомили про затримання в низці міст «прихильників української молодіжної радикальної спільноти «М.К.У.», які нібито готували підриви адміністративних будівель органів влади і збройні напади на громадян.

Як передає «Цензор.НЕТ», про це йдеться в повідомленні на сайті ФСБ.

«Федеральною службою безпеки Російської Федерації у взаємодії зі Слідчим комітетом Російської Федерації в містах Іркутську, Краснодарі, Саратові, Тамбові, Тюмені, Читі, Анапі Краснодарського краю, Пущино Московської області, Переславль-Заліському Ярославської області затримано 16 прихильників української молодіжної радикальної спільноти «М. К.У.», причетних до вчинення насильницьких злочинів, пропаганди екстремізму, а також підготовки і підривів адміністративних будівель органів влади і збройних нападів на громадян», - повідомили в ФСБ.

Зазначається, що у затриманих вилучили холодну зброю, велику кількість електронних носіїв інформації та засобів комунікації, що містять «інструкції з виготовлення засобів терору, відомості про вчинені і плановані терористичні і екстремістські злочини, відеозвіти про проведені насильницькі акції, спрямовані ватажкові «М.К.У.» Краснову Є.С., а також листування з ним».

У ФСБ розповіли, що в ході опитувань затримані нібито підтвердили, що Краснов Є.С. з території України «здійснював координацію їхньої злочинної діяльності, видаючи їм конкретні вказівки і заклики до вчинення терористичних актів та екстремістських злочинів на території Російської Федерації».

«Спочатку ватажок «М.К.У.» пропонував їм завдати екстремістські написи на фасади будівель, далі побити бездомного або представника однієї з молодіжних субкультур. В подальшому - здійснити напади на громадян, співробітників правоохоронних органів із застосуванням холодної зброї, підпали і підриви будинків органів влади. Направляючи відеозвіти про проведені акції Краснову Е.С., прихильники «М.К.У.» потрапляли в залежність від ватажка української радикальної структури. в рамках порушених кримінальних справ проводяться оперативно-розшукові заходи та слідчі дії, спрямовані на розкриття всіх епізодів їхньої протиправної діяльності», - підсумували в ФСБ РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Війна дипломатів»: Болгарія оголосила дипломата РФ персоною нон грата

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити