image
 |  0 25 Травня 2022 | 15:16

Гарантувати безпеку України можуть потужні Збройні Сили та членство у НАТО, - Анатолій Вітів

Гарантувати безпеку України можуть потужні Збройні Сили та членство у НАТО.

Про це у інтерв'ю заявив голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

Депутат критично висловився щодо ініціатив влади отримати так звані гарантії безпеки для України та знову повернутися до нейтрального статусу.

"Життя показує, що альтернативи вступу у НАТО не існує. Навіть вічно нейтральні Швеція та Фінляндія подали заявки на вступ в Альянс. Ніякі країни не будуть гарантувати нам нашу безпеку. А нових Будапештських меморандумів нам не потрібно. І чому це ми маємо бути позаблоковими, бо так хоче москва? Ця ідея-фікс виникла у надрах Офісу президента і в середовищі «слуг народу». Скажу зразу: це погана ідея. Час таких політиків як Арахамія, який хотів поскоріше продати цю ідею москві, минає. Гарантувати безпеку України можуть потужні Збройні Сили та членство у НАТО. І в армію потрібно вкладати гроші. Виробляти власні ракети, дрони, артилерію. Купувати винищувачі і системи ППО. Бо зараз ми повністю залежимо від поставок союзників".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити