image
 |  2 25 Серпня 2021 | 21:41

Газові схеми: Медведчук «злив», як українська влада використовує російський газ

Голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, підозрюваний у державній зраді, заявив, що України використовує російський газ, який закуповує в Європі.

Про це Медведчук заявив в ефірі свого телеканалу.

"Я хочу звернути увагу на найсерйознішу проблему - сьогодні Україна отримує газ з Росії. Не безпосередньо, але з прямих поставок. Що відбувається? Газ, який транзитується в Європі, він відбирається на території України, а угоди з купівлі цього газу укладаються з тими європейськими країнами, які є споживачами російського газу. Тобто він не йде в Європу, він залишається в Україні. І таким чином ми отримуємо фактично 10-14 мільярдів на рік. Саме цього газу!" - йдеться в повідомленні.

Віктор Медведчук каже, що українська влада лукавить, коли заперечує використання російського газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Безкоштовний» концерт Андреа Бочеллі в Києві закінчився грандіозним скандалом (ВІДЕО)

Передісторія від "УП":

11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт.

Служба безпеки України отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування стосовно народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, які підозрюються в державній зраді та розграбуванні національних цінностей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити