image
 |  4 27 Грудня 2019 | 20:14

«Газпром» виплатив Україні 3 мільярди доларів за рішенням Стокгольму

Російська компанія «Газпром»виплатила українському «Нафтогазу» 2,9 мільярда доларів. Ці гроші Росія мали виплатити Україні, згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це повідомив «24 канал».

Відповідну інформацію спершу опублікували російські ЗМІ з посиланням на прес-службу «Газпрому». У російській газовій компанії підкреслили, що виплату вони здійснили відповідно до домовленостей, досягнутих 20 грудня у Мінську, та у терміни, передбачені підсумковим протоколом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нафтогаз» спростовує узгодження умов транзиту російського газу

Також, згідно з цим протоколом, українська сторона повинна відкликати позови на загальну суму у 12 мільярдів доларів, а також вимоги про арешт активів та майна російської компанії.

Згодом інформацію про виплату підтвердив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко у своєму фейсбуці. Він заявив, що Україна справді отримала 2,918 мільярда доларів від «Газпрому» на виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Подробиці щодо цього представник «Нафтогазу» пообіцяв оприлюднити згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відмовилася від понад $12 мільярдів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити