image
 |  4 14 Листопада 2023 | 14:18

Генерал назвав необхідне Україні для перемоги озброєння

Київ потрібно озброювати для перемоги, а не просто для продовження боротьби. Президенту США Джо Байдену слід домагатися припинення війни, відправивши для цього низку озброєнь.

Війна Росії проти України - результат невдалого стримування з боку Заходу, заявив екскомандувач Сухопутних сил НАТО в Європі, генерал США у відставці Бен Годжес у колонці для The Telegraph.

"США мають відправити Україні ракету ATACMS з унітарною боєголовкою дальністю 300 кілометрів, необхідну для знищення російських військово-морських, авіаційних і логістичних об'єктів у Криму, що зробить півострів непридатним для російських військ", - написав він.

Це має стати доповненням до менш далекобійної ракети М39 ATACMS з касетними боєприпасами.

"Це, сподіваюся, надихне Німеччину на постачання дуже ефективної ракети Taurus дальністю 500 кілометрів, яка додасть вирішального потенціалу українським зусиллям зі знищення російських штабів, артилерії та логістики", - зазначив Годжес у колонці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росії процвітає будівництво заводу з виробництва іранських безпілотників

За його словами, зацікавленість у перемозі України також прискорить постачання їй обіцяних винищувачів F-16, оснащених повним комплексом озброєнь.

"Маючи всю окуповану українську територію під прицілом президента Володимира Зеленського, зруйновані Керченські мости і озброєну належною західною авіацією, Україна зможе прорватися до Азову і відрізати половину російської армії", - наголосив генерал.

Після цього боротися за Донбас буде безглуздо: все було б готово для перемоги та відновлення України.

"Раніше британці та французи показали, що зброю дальнього радіусу дії можна передати Україні, не викликаючи ядерного нападу Росії. Немає причин для страху з боку президента Байдена або канцлера ФРН Олафа Шольца. Диктатор Володимир Путін був упевнений, що, з огляду на нашу минулу історію та небажання жорстко відповісти на його попередню агресію, ми не зробимо нічого дієвого, і тому в лютому 2022 року він почав своє широкомасштабне вторгнення в Україну", - додав він.

Годжес вважає, що якщо Захід знову проявить слабкість, то, можливо, спонукає цим Китай зробити аналогічний прорахунок, який може призвести до набагато серйознішого конфлікту, ніж той, що відбувається зараз.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити