image
 |  0 14 Серпня 2019 | 14:33

Генеральне Консульство України в Любліні обліковує мешканців лише трьох воєводств Республіки Польща

До Волинської митниці ДФС звернулося з офіційним листом Генеральне Консульство України в Любліні. Дипломатична установа стурбована стрімким збільшенням випадків звернень громадян України стосовно їх реєстрації на консульський облік з метою перетину українсько-польського кордону на автомобілі з іноземною реєстрацією та в’їзду на митну територію України.

Про це інформує пресслужба Волинської митниці.

При цьому клопотання громадян України не завжди можуть бути задоволені, оскільки у Любліні обліковують лише тих наших співвітчизників, які офіційно проживають у Підкарпатському, Підляському та Люблінському воєводствах. Більше про закріплення меж консульських округів України у Республіці Польща можна дізнатися на сайті Міністерства Закордонних Справ України https://mfa.gov.ua/ua/about-mfa/abroad/embassies/92

Зі свого боку, Волинська митниця ДФС інформує про таке. Після набуття чинності від 25 листопада 2018 року Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» кількість перетинів через МАПП на Волині резидентами, які тимчасово ввозять в Україну автомобілі з іноземною реєстрацією на підставі підпункту 4 статті 380 Митного Кодексу України, виросла більше, ніж у 2 рази. 

Цей підпункт передбачає право громадянина України, що перебуває на тимчасовому консульському обліку за кордоном, тимчасово ввозити на митну територію України під письмове зобов’язання про зворотнє вивезення за умови письмового декларування ОДНЕ авто для пасажирських перевезень ОСОБИСТОГО користування на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року. Такий автомобіль (за бажанням - з одним причепом) може бути тимчасово ввезений за умови подання резидентом документів, що підтверджують:

1) його ОСОБИСТЕ (але не фірми, яка зареєстрована на ім’я резидента!) право власності на цей транспортний засіб;

2) реєстрацію цього авто на території відповідної країни;

3) перебування резидента на тимчасовому консульському обліку. Підтвердженням консульського обліку є відповідна відмітка (штамп, печатка) у паспорті громадянина України для виїзду за кордон.

Додатково інформуємо, що Митний кодекс України визначає резидентами фізичних осіб, які можуть бути: громадянами України, іноземцями або особами без громадянства. Усі резиденти України мають постійне місце проживання в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити