image
 |  0 3 Березня 2018 | 11:44

Генпрокуратура провела обшуки вдома у видавця, книги якої рекомендував Луценко

Генеральна прокуратура України провела обшук у видавця Анетти Антоненко, яку підозрюють в участі у злочинній схемі «поповнення бібліотечних фондів» програми Міністерства культури.
Про це 03 беpезня 2018 року повідомляє сайт «Українські Новини».
Про це Анетта Антоненко написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Таким чином констатую, що в мою приватну оселю ввійшли представники Генпрокуратури і в мене (фізичної особи) власне забрали особисті речі - а саме два ноутбуки, авторські угоди (оригінали) . І це, якщо вчитатись в папірець уважно, лише у свідка. Таким чином представники злісно порушили свій же закон. Навіщо вся ця кумедія мені не зрозуміла. Адже всі документи були подані на конкурс, копії яких є в Мінкульті, всі документи неодноразово перевірялись, - написала вона.

Також вона зазначила, що обшуки проводилися через 3 книжки, які потрапили до списку державних закупівель для поповнення фондів бібліотек.
Зазначимо, до списку Мінкультури потрапили таки книги «Видавництва Анетти Антоненко»:  Альєнде І. «Японський коханець», Сосьє Ж. «Дощило птахами» та Дереш Л. «Спустошення».
При цьому, нещодавно генеральний прокурор Юрій Луценко особисто рекомендував одну з цих книг на своїй сторінці в Facebook.
Письменники та активісти шоковані ситуацією і закликають ГПУ не знищувати видавничу справу в Україні.
Як повідомляли Українські Новини, міністр культури Євген Нищук запропонував екранізувати нову книгу українського письменника Юрія Андруховича «Коханці юстиції».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити