image
 |  113 23 Вересня 2024 | 19:23

Генпрокурора зреагувала на спробу знищення заказника "Зубр"

Боротьба за збереження волинських лісів та заказника "Зубр" нарешті отримала реакцію Генпрокуратури. 13 вересня заступник Генерального прокурора України Вікторія Літвінова направила лист на адресу Волинської обласної ради. У ньому офіс Генерального прокурора інформує, що зараз вирішується питання чи є підстави для представництва інтересів держави в суді з питань охорони лісів, територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Про це на сторінці у facebook повідомив очільник Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Офіс Генпрокурора посилається на оприлюднену раніше волинськими медіа інформацію щодо необгрунтованої відмови філією "Ківерцівське лісове господарство ДП "Ліси України" від понад 10 тисяч гектарів мисливських угідь і спроби змінити межі загальнозоологічного заказника "Зубр" на користь приватного суб'єкта, встановлення парканів на лісових ділянках  (https://www.facebook.com/share/p/m51MChNuUpeJUpGZ/).

Генеральна прокуратура просить Волинську обласну раду до 4 жовтня надати документи про таке:

- чи ініціювалися філією "Ківерцівське лісове господарство ДП "Ліси України" або іншими суб'єктами зміни до меж загальнозоологічного заказника "Зубр", чим вони мотивовані та які результати цієї ініціативи;

- чи ініціювалися філією "Ківерцівське лісове господарство ДП "Ліси України" або іншими суб'єктами зміни до меж мислиських угідь у Звірівському, Мощанському, Партизанському та Воротнівському лісництвах, чим вони мотивовані та які результати цієї ініціативи.

Не скажу, що такий лист Генеральної прокуратури до Волинської обласної ради - це вже перемога. Але це може стати першим кроком на шляху до відновлення справедливості та законності. Якщо, звісно, справа не загубиться десь у глибоких шухлядах високих кабінетів.

Сподіваюсь, Генеральна прокуратура також перевірить законність приватизації Звірівського лісового господарства (https://volynua.com/.../osoblivosti-prodazhu-zvirivskogo...), а не обмежиться лише питанням зміни меж заказника. Бо ця історія з корупційним запахом розпочалася саме зі скандального аукціону, який відбувся ще у червні 2023 року. До цього часу правоохоронним органам чомусь так і не вдалося розгледіти очевидні ознаки порушень, хоча вони чітко описані та проаналізовані мною і волинськими журналістами. Реакція на мій депутатський запит у місцеві правоохоронні органи також була, відверто кажучи, млява Боротьба з корупцією у лісовій галузі - це боротьба за українську перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин разом із співмешканкою з Рівненщини шантажували суддю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити