image
 |  7 23 Січня 2018 | 07:11

Генсек Ради Європи визнав фінансову кризу в організації, чекає грошей від Росії

Рада Європи опинилася у фінансовій кризі та буде змушена скорочувати активність через одночасне зменшення внесків від Туреччини та Росії.
Про це 22 січня 2018 року заявив генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд у спілкуванні з депутатами ПАРЄ, повідомляє зі Страсбурга кореспондент сайту «Європейська правда».
Як відомо, минулого року росіяни оголосили, що недоплатять в бюджет Ради Європи дві третини їх мінімального планового внеску. Згодом про зниження внеску оголосила Туреччина, яка перед тим брала на себе добровільне зобов’язання про підвищений внесок – у відповідь на критику з боку ПАРЄ Анкара повернула внесок до мінімального.
Зниження турецького внеску стало несподіванкою і я не знаю, як ми будемо з цього виходити, - наголосив Ягланд, коментуючи ситуацію, яка склалася.

Генсек визнав, що частину активності Ради Європи доведеться згорнути; також варто очікувати на певне скорочення штату.
Я не можу зменшити витрати на 20 млн євро без впливу на активність організації, - прокоментував Ягланд рішення Туреччини, але відмовився уточнювати, які саме статті підпадуть під скорочення.

Відновити турецькі виплати до попереднього рівня він не вважає за можливе. Загальний річний бюджет Ради Європи – 450 млн євро.
Із російським внеском – ситуація інша.
Російські ЗМІ раніше повідомили, що РФ в цьому році взагалі не здійснюватиме виплати в бюджет Ради Європи. В цьому разі загальне недофінансування Ради Європи складе близько 53 млн євро на рік.
Ягланд відмовився робити прогноз щодо своїх дій у разі, якщо це стане реальністю.
Росія зобов’язана заплатити першу частину свого річного внеску до кінця лютого, як і всі інші країни,  - заявив він, додавши, що було би «нерозумним» з його боку робити публічний прогноз щодо іншого сценарію.

Генсек Ради Європи наполіг, що сплата внеску є зобов’язанням РФ.
Не можна бути членом (Ради Європи - Ред.) частково. Сплата внеску – це юридичне зобов’язання Росії, - заявив Ягланд.

Як повідомляла «Європейська правда», у своєму виступі в понеділок Турбйорн Ягланд зробив також низку неоднозначних заяв про необхідність відновлення прав росіян в РЄ. Зокрема, він хоче зняти з Росії санкції в ПАРЄ до 2019 року. Окрім того, Ягланд вважає що не можна виганяти Росію з РЄ «лише» за анексію та агресію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити