image
 |  0 3 Квітня 2018 | 09:53

Генштаб заважає запуску 4G від «Київстар», - ЗМІ

Як розповіло джерело в одному з мобільних операторів, Генеральний штаб України не дозволив оператору «Київстар» запускати 4G в таких великих містах як Дніпро, Одеса і Вінниця.
Про це 03 квітня 2018 року повідомляє сайт «БізнесЦензор» з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.
Через це «Київстару» довелося в швидкому темпі перепланувати мережу і боротися з Генштабом, який висунув всім операторам істотні обмеження по швидкості мережі і місцях розміщення станцій.
Генеральний штаб справді погодив запуск 4G з дуже серйозними обмеженнями для того, щоб це не заважало їх спецкористувачі. І для Київстар, і Vodafone і lifecell, - підтвердив цю інформацію виконавчий директор Українського державного центру радіочастот Вадим Гулько.

За словами джерела редакції в одному з мобільних операторів, окремі люди в Генеральному штабі хотіли, щоб «Київстар» заплатив внесок на рахунок однієї з компаній «прокладок». За відмову робити це оператор нібито і отримав заборону на впровадження 4G в трьох великих містах.
Хоча інші гравці на ринку сумніваються, що ця історія правдива.
Минулої п'ятниці в Україні почав працювати стандарт мобільного радіозв'язку четвертого покоління.
Майже одночасно в найбільших українських містах мережі 4G запустили оператор «lifecell» і «Vodafone».
Президент «Київстару» Петро Чернишов написав у себе на сторінці в Facebook, що компанія ще не отримала всіх необхідних дозволів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити