image
 |  14 30 Липня 2020 | 12:55

Гімназисти з Володимира-Волинського – у півфіналі конкурсу «Відкривай Україну»

Учні гімназії імені Олександра Цинкаловського в рамках конкурсу «Відкривай Україну» реалізували проєкт щодо оцифрування пам’ятників та скульптур Володимира-Волинського. Тепер завдяки QR-коду можна на місці отримати всю інформацію про 9 об’єктів княжого міста.

Про це повідомляють на веб-сайті Володимир-Волинської міськради.

Освітній конкурс «Відкривай Україну» вже не перший рік доводить, що молодь є рушійною силою змін, вона може і хоче змінити на краще нашу країну. Його мета – створити середовище для розвитку підлітків міст України, у якому вони оволодіють необхідними вміннями та отримають можливість реалізувати командою власну ідею у школі, а згодом – у місті.

Для участі в ньому гімназисти згуртувалися в команду «КРОК», після чого реалізували і свій проєкт «Скульптури говорять…». Тепер мешканці і гості міста, ідучи біля скульптурних споруд у Володимирі, зможуть дізнатися інформацію про них за допомогою QR-коду, а команда потрапила у півфінал конкурсу.

Нагадаємо, що в рамках реалізації проєкту оцифрованими стали пам’ятники Володимиру Великому, Ярославу Осмомислу, Ярославу Мудрому та Всеволоду, Тарасу Шевченку, Данилу Галицькому, «Борцям за волю України», скульптури Княжичам Данилу і Васильку Романовичам, «Мавка і Лукаш», «Скорботна мати».

«Знаємо, що ви чекали цієї новини! Знайте, що ви зібрали безмежно круті команди, реалізували силу силенну проєктів у своїх містах та селах! Безперечно, цей сезон Відкривай Україну запам’ятається всім! Адже вам довелось не солодко, але ви навіть під час карантину виклались на повну, дещо переосмислювали ідеї, проте головне не зупинялись і знайшли свій шлях та виконали фантастичні проєкти! Радіємо за кожного з вас!» – вітають півфіналістів на фейсбук-сторінці конкурсу-проєкту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Люблинецькій ОТГ завершили ремонт фасаду школи (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити