image
 |  2 1 Лютого 2021 | 18:34

Гладковський судиться із журналістами через розслідування часів Порошенка

Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський подав позов про захист честі і гідності до журналістів BIHUS.info і вимагає компенсації за моральну шкоду в 2 млн 40 тис. Гривень.

Про це пише Facebook -сторінка юридичної компанії Міллер, яка буде захищати журналістів

"Гладковський просить суд захистити його честь, гідність і ділову репутацію, яка, на його думку, була порушена через сюжету" Друзі президента крадуть на оборонці (секретні листування) ".

Позовні вимоги старшого Гладковського стосуються двох пропозицій, в яких йдеться про його ставлення до діяльності Гладковського-молодшого, Жукова та Рогози.

Зокрема, він просить спростувати і визнати недостовірними слова, які звучать на початку другої частини сюжету (з 27:16 по 27:37 хв): "Група молодих людей вступає в змову з оборонними чиновниками, вони скуповують військові запчастини в російських контрабандистів, а також по складах української армії, накручують ціни в рази, і за змовою з державним концерном "Укроборонпром" продають на його заводи. до групи входять: зам.секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський ... ".

Також Гладковський вимагає від журналістів відшкодувати йому моральну шкоду в розмірі 2 мільйони 40 тис. 336 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні Дубінського виженуть з фракції «Слуга народу»?

На підтвердження цих позовних вимог він подав висновок психолого-лінгвістичного дослідження експертів КНДІСЕ - Ю.Ірхіна, А.Семенца і Е.Літвіненка.

У висновку експерти підрахували, що ГЛАДКОВСЬКА була заподіяна моральна шкода на 432 мінімальних заробітних плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація освіти. Початок: У школі старших класів більше не буде

Позов пред'явили до Вінницького міськсуд Вінницькій області. Клопотання представника Дениса Бігус про передачу справи до Борисполя на Київщині суд відхилив.

Зараз у справі відбулося два підготовчих засідання, а наступне призначено на ранок 3 лютого.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити