image
 |  4 7 Січня 2021 | 20:34

Глава РПЦ заявив, що втрата Софії – Божа кара Варфоломію за підтримку «розкольників» в Україні

Предстоятель Російської православної церкви (РПЦ) Патріарх Кирил у свіжому інтерв'ю заявив, що бог покарав Патріарха Константинопольського Варфоломія за підтримку "церковного розколу" в Україні.

Про це він заявив у Різдвяному інтерв'ю Патріарха Кирила телеканалу "Росія".

"Патріарх Варфоломій ввів розкольників в київську святиню - у Київську Софію. І втратив Софію Константинопольську. Мені хотілося б, щоб люди задумалися, що ж сталося. Ти відібрав Софію Київську у православних людей, у православної церкви, ти увійшов туди і привів туди розкольників. І ти втратив свою власну Софію.

Наслідки наступили негайно, тому що гріх був занадто великий", - заявив Патріарх Кирил.

Глава РПЦ назвав ці події божим провидінням, а також додав, що до всього того, що відбувається, нібито причетна "впливова політична сила" однієї з наддержав. Але він не уточнив, яку саме державу має на увазі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штурм Капітолію: в мережі показали відео, на якому чути команди російською

Як нагадує "УП", Собор Святої Софії в Константинополі став мечеттю влітку 2020 року, коли президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав відповідний указ.

11 жовтня 2018 року Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській церкві. 

15 грудня 2018 року у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков, який обрав митрополита переяславського і білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.

5 січня 2019 року у Стамбулі відбулося підписання томоса про автокефалію Православної церкви України, а 6 січня вселенський патріарх Варфоломій передав томос про автокефалію Православної церкви України митрополиту київському і всієї України Епіфанію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше на Волині: 10 волинських АТОвців безкоштовно отримають житло від спілки «Побратими України»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити