image
 |  13 8 Жовтня 2019 | 15:38

ГО екс-очільниці «Ласки» підозрюють у поширенні бродячих собак по Луцьку

Кількість бродячих собак у Луцьку зростає і можлива причина цього - завезення до міста тварин колишньою очільницею КП "Ласка", яка зараз очолює громадську організацію "Порятунок чотирилапих".

Про це йшла мова під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Директор ЦНАП Лариса Карпяк повідомила, що у лучан викликає занепокоєння зростання кількості бродячих тварин у місті. За два тижні надійшло 22 скарги на безпритульних собак.

Директор КП «Ласка» Наталія Рудь підтвердила, що кількість скарг збільшилася, оскільки тварин на вулиці стало більше.

«Так, кількість тварин зросла. Особливо гостра проблема з безпритульними собаками у районі ЛПЗ. Ми постійно туди виїжджаємо. Процес відлову ускладнено через велику кількість людей у мікрорайоні. Але є ще одна проблема. Якраз на межі ЛПЗ і села Рованці існує громадська організація, яка ловить безпритульних тварин по всій Україні і привозить їх до Луцька. Що далі роблять з цими тваринами, вони не повідомляють. Волонтери кажуть, що постійно з'являються нові тварин у кількості 4 чи 5 штук. Їх ніби підкидають у місто», - розповіла Наталія Рудь.

Читайте також: Народжені в 2000-х: на яких «рогатих» катаються лучани (ФОТО)

«Треба поговорити з керівництвом тієї організації. Я знаю, що у вас там складні стосунки. Якщо з ними не знайдуть порозуміння - пишіть заяву у поліцію. Бо безпритульні тварини, кількість яких росте, призводять до дискомфорту лучан. Але спочатку спробуйте найти спільну мову. а якщо не найдете, будемо вживати інші методи», - попередив виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

Додамо, що громадську організацію «Порятунок чотирилапих» очолює колишній директор КП «Ласка» Богдана Новарчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити