image
 |  11 11 Червня 2021 | 19:59

Голів РДА та громад на Волині попередили про недопустимість отруєння бджіл, — Олександр Пирожик

Головам РДА та територіальних громад в області направили листи для здійснення відповідних заходів на виконання наказу Мінекономіки від 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Про це йдеться у відповіді на депутатський запит депутата Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександра Пирожика.

"Отримав відповідь на свій депутатський запит щодо проблемних моментів у роботі пасічників у поточному сезоні, озвучений під час останньої сесії Волинської обласної ради. Сподіваюся, написане не залишиться на словах, а листи головам РДА та територіальних громад для здійснення відповідних заходів на виконання наказу Мінекономіки від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», справді дадуть очікуваний для бджолярів ефект.

Хотілось би, аби самосвідомість та внутрішня відповідальність суб’єктів господарювання на селі запобігли новим фактам отруєння бджіл хімічними засобами захисту рослин та сприяли збереженню здоров’я людей. А створену в області постійно діючу Комісію зі встановлення факту отруєння бджіл була потреба збирати хіба для того, аби фіксувати в Журналі обліку пасік лише збільшення їх чисельності. Вдалого медозбору бджолярам!" - йдеться в дописі Олександра Пирожика на сторінці депутата в мережі Фейсбук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь дуже активна, але до її думок потрібно прислухатися, - депутатка Луцької райради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити