image
 |  4 13 Січня 2019 | 11:46

Голодували 10 днів: працівниці шахти добились виплати зарплат

В Донецькій області працівниці шахти "Курахівська" припинили голодування на 10-й день. Жінкам виплатили частину зарплати, всю суму обіцяють віддати 14-15 січня.

Працівниці шахти припинили голодування через погіршення самопочуття. Вони 10 днів були без їжі, повідомила співробітниця відділу з контролю якості вугілля Наталія Бічукіна, - передає Сensor.net.

Останніми з голодування вийшли відбірниці проб відділу технічного контролю шахти "Курахівська" Катерина Богдан та Наталя Мєднікова.

"У Каті Богдан учора був нервовий зрив", — зазначила Бічукіна.

Ще однією вагомою причиною припинення голодування була часткова виплата зарплат: жінкам виплатили 30% зарплатні за червень, 100% за вересень та 50% за жовтень. Залишилося 50% за жовтень та повні суми за листопад і грудень, їх обіцяють виплатити 14-15 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили запускати дрони над маєтком Порошенка

Крім того, двох представниць шахти запросили на перемовини до міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. Жінки хочуть, аби в міністерстві переглянули поділ на групи для робітників: промислова та непромислова. Як зазначається, працівників промислової групи фінансують за державні кошти та кошти підприємтва, натомість зарплатня непромислової групи залежить від реалізованого вугілля.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити