image
 |  0 30 Листопада 2018 | 12:39

Голова Княгининівської ОТГ поділилася планами розвитку громади

Княгининівська ОТГ пріоритетом розвитку бачить створення нових робочих місць та залучення інвесторів.

Про це голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб розповіла під час засідання Ради регіонального розвитку Волинської області.

До складу Княгининівсьвої об’єднаної територіальної громади входить 9 населених пунктів, де проживає понад 12 тис. населення.

«За час існування громади вже вдалося зробити чимало. Зокрема, гордістю ОТГ без перебільшення є стадіон в селі Княгининок, побудований у 2018 році. В той же час, стикнулися з іншою проблемою – стадіон вже не вміщає всіх охочих. Тож серед планів на 2019 рік – будівництво нових об’єктів спортивної інфраструктури в селах Рокині та Милуші», - повідомила Олена Твердохліб.

Також у громаді працюють над проектом будівництва сміттєпереробного заводу. Серед потенційних інвесторів – голландська фірма.

«Ми дуже активна громада! Ми відкриті, ми прозорі. Все про нас можна побачити в Інтернеті. Саме завдяки участі в проекті «Громада на мільйон» вдалося підняти місцевих жителів. Пасивність, яка була в 2015 році, зневіра в житті, в цікавому розвитку громади, зникла. На сьогодні жителі стали надзвичайно активними. Ми постійно спілкуємося завдяки новітнім технологіям. Голова стала доступною не лише в кабінеті, а й в Інтернеті та телефоні», – наголошує Олена Твердохліб.

Щодо планів на 2019 рік, то серед пріоритетів – екологія та дороги, будівництво водопроводів та подальше сортування сміття. Окрім того, початок будівництва дошкільного навчального закладу в с. Зміїнець на 160 дітей, створення сільського ринку в с. Княгининок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посеред Київського майдану невідомі розпалили багаття та втекли (ФОТО)

Глобальне завдання, яке ставить перед собою голова ОТГ, - створення нових робочих місць. Тому в перспективі – будівництво заводу по шовковій заморозці ягід на 300 працюючих та підприємства з виробництва туалетного паперу.

«Ми на два роки розпланували стратегію розвитку громади, якої чітко дотримуємося. Маленькою Європою ми вже стали, тепер в нас інший щабель: щоб кожен житель громади відчував себе в безпеці, щоб він мав робоче місце, щоб він їздив за кордон лише відпочивати», – підсумувала голова Княгининівської ОТГ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити