image
 |  5 16 Травня 2019 | 13:16

Голова ОДА не усунув з посади людини, яка дискредитує органи влади, - Вітів про Кревську

Голова ОДА не виконує законодавства, ігноруючи рішення райради про висловлення недовіри голові райдержадміністрації – стверджує депутат облради, свободівець Анатолій Вітів.

Про це стало відомо під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня, - передають Волинські новини. 

Під час звіту голови ОДА Олександра Савченка , депутат Анатолій Вітів нагадав, що дві третини депутатів Іваничівської райради висловлювали недовіру голові РДА Лілії Кревській, однак голова ОДА не зробив жодного кроку для усунення з посади людини, яка дискредитує виконавчі органи державної влади.

«Чому не виконуються закони на території Волині? Це Ваші прямі обов’язки – подати на звільнення з посади після такого рішення колегіального органу», – відзначив депутат.

Олександр Савченко відповів, що він проводив збори та спілкувався, як з головою РДА, так і з головою райради, і тоді домовилися, що депутати подадуть кандидатуру, на яку він погодиться.

Анатолій Вітів відзначив, що закон не передбачає подання жодних кандидатур від райради, а Савченко мав звільнити людину, щодо якої ухвалили рішення про недовіру. На це голова ОДА виправдовувався, що усіх голів РДА звільняє і призначає особисто президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати вирішили не голосувати за недовіру голові Волинської ОДА

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити