image
 |  13 15 Лютого 2021 | 15:11

Голова ОТГ під Луцьком не задекларував 3 квартири вартістю понад 5 мільйонів

Голова Підгайцівської громади Юрій Семенюк активно скуповує і не декларує квартири на перших поверхах багатоповерхівок у Луцьку під магазини.

Про це пише Перший.

Офіційно нерухомість реєструють на дружину посадовця Ларису Семенюк. Лише на частину об’єктів, які вже «засвітились» у реєстрах, витратили не менше як 200 тисяч доларів. Проте в декларацію таку інформацію не вносять.

КВАРТИРНА «ЗАКУПКА»

Із власних джерел нам стало відомо, що Юрій Семенюк уже придбав близько десятка квартир на перших поверхах луцьких багатоповерхівок, робить ремонт і планує здавати в оренду під магазини чи офіси.

Наразі інформація підтвердилась на 3-х об’єктах. У Держреєстрі нерухомого майна зареєстровано право власності Лариси Семенюк на приміщення в Луцьку за адресами: просп. Перемоги, 11 (80,9 кв. м), вул. Коперника, 2 (56 кв. м) та вул. Бандери, 12 (60 кв. м).

Подібне приміщення в центральних районах Луцька коштує в середньому 1000 доларів за квадратний метр. Тобто загалом на придбання трьох приміщень родина Семенюків витратила не менше ніж 200 тисяч доларів.

Крім того, у всіх приміщеннях проводять дороговартісний ремонт: змінили планування, поставили нові панорамні вікна, фасад виклали плиткою з натурального каменю. Така реконструкція на одному об’єкті коштує щонайменше 20 тисяч доларів.

ВІД ДЕКЛАРАЦІЇ СХОВАЛИ

Власницею цих приміщень Лариса Семенюк стала у червні та жовтні 2020 року, проте відповідна інформація досі не внесена до декларації Підгайцівського сільського голови.

Згідно із законодавством, у разі суттєвої зміни майнового стану (отримання доходу чи придбання майна на суму, більшу за 105 тис. грн) Юрій Семенюк мав би подати зміни до декларації протягом 10 днів. Проте досі цього не зробив.

ЩЕ ОДНА «ЗАСЕКРЕЧЕНА» КВАРТИРА

Також нам стало відомо, що Юрій Семенюк купував квартиру на першому поверсі іще одного будинку – за адресою: вул. Кравчука, 34а. Про це розповіли місцеві мешканці, які бачили його під час ремонту у цьому приміщенні.

Більше того, під час переобладнання квартири під магазин у будинку з’явилися тріщини. Про цю скандальну ситуацію повідомляли ЗМІ.

«Коли робили ремонт, я бачила, що сюди приїжджав сільський голова Підгайців Юрій Семенюк. Я його знаю, бо маю родичів у цьому селі. Коли ми розбиралися з проблемами, які виникли через ремонт, почали дізнаватися, хто ж купив квартиру. Виявилося, що Семенюк Лариса Петрівна. Можна було б подумати, що то якийсь збіг, але ми копнули далі, і виявилося, що вона проживає за тією ж адресою, що й голова Підгайців», – розповіла місцева мешканка Валентина.

А ЩО В ДЕКЛАРАЦІЇ?

Навіть без квартирних «обновок» декларація голови Підгайців шокує неймовірними статками: квартири, будинки, гектари землі і навіть… сонячна електростанція! Загалом у Юрія Семенюка і його дружини задекларовано житла і комерційних площ на 2 тисячі квадратних метрів! Зокоема:

- житловий будинок у Крупі – 315 кв. м;

- адмінприміщення у Крупі – 219 кв. м;

- приміщення цеху у Крупі – 877 кв. м;

- приміщення складу у Крупі – 199 кв. м;

- гараж у Крупі – 272 кв. м;

- квартира в Струмівці – 131 кв. м;

- недобудований житловий будинок у Крупі.

Також у родини є чимало землі: 6 ділянок у Крупі та 3 – у Струмівці, а також інше цінне майно, транспорт і навіть сонячна електростанція вартістю 660 тис. грн.

У старшої доньки Юрія Семенюка Марії Бейди та її чоловіка в офіційних реєстрах – ще 18 земельних ділянок та житлові й комерційні приміщення.

* * *

Юрій Семенюк займає посаду сільського голови Підгайців із 2008 року. Тож останні 13 років є чиновником, який отримує заробіток із бюджету. На зарплаті собі цей чиновник не економить (торік вона становила 75 тис. грн за місяць!), проте навіть цих грошей недостатньо, щоб придбати стільки майна.

А факт масової купівлі нових квартир є ще одним приводом для Національного агентства з питань запобігання корупції нарешті звернути свою увагу на цього посадовця.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити