image
 |  18 28 Березня 2023 | 23:31

Голова Поліського лісового офісу Кватирко не захотів говорити про корупцію

Очільник Поліського лісового офісу Олександр Кватирко уникнув відповіді на питання журналістів, які стосувалися можливої корупції у його відомстві та подання неправдивої декларації.

Про це йде мова у статті інтернет-видання "Сила правди".

Серед типових порушень, які збираються шукати у лісовій галузі, «невідповідність ділянок, відведених в рубку, спроби «гратись» з сортністю та кубатурою, фіктивні лісопатологічні обстеження, наявність конфлікту інтересів (наприклад, коли деревина реалізується підряднику, який її заготовляє), участь в організації незаконних рубок з боку співробітників лісової охорони, маніпуляції з формуванням лотів для біржі, розміщення на території філії незаконних об’єктів, використання техніки не за призначенням».

Щоправда очільник Поліського лісового офісу Олександр Кватирко відзначає, що у них таких порушень «останнім часом не було».

«Але не можна заперечити, що це може мати місце. У наших колективах працює більше 3 тисяч людей, які ведуть всю цю роботу. Людський фактор ніхто не відміняв. Кожного не проконтролюєш», – визнає Олександр Кватирко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучани нарікають на переповненість маршрутки до популярного дачного масиву

А от власні «гріхи» Олександр Кватирко коментувати не захотів. Нагадаємо, у 2020 році наше видання з’ясувало, що Кватирко жодного разу не декларував у своїй власності автомобіля, проте живе у селі Гаразджа і його сім’я користується одразу кількома транспортними засобами. Сам будинок на той момент впродовж кількох років був задекларований як об’єкт незавершеного будівництва, проте виглядав цілком «завершено». В ньому мешкала родина посадовця. Більше того, для обмеження заїзду до свого будинку Кватирко незаконно встановив шлагбаум.

Ймовірно, проблеми із декларуванням Кватирко не вирішив, адже приклад відкритості та прозорості не продемонстрував.

«Не скажу вам на цю тему нічого новішого, ніж уже писало ваше видання», – обмежився короткою відповіддю посадовець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити