image
 |  2 22 Лютого 2022 | 18:45

Голова Волинської ОДА роздав 24 гектари лісу

За час перебування на посаді голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко роздав понад 24 гектари лісу.

Про це у журналістському розслідуванні пише "Сила правди".

Протягом 2020-2021 років Юрій Погуляйко підписав 5 розпоряджень про виділення 9 лісових ділянок в довгострокове користування приватним особам і фірмам. Таким чином перевершивши попередніх керівників області і посівши друге місце після Бориса Клімчука за кількістю переданих в користування лісових гектарів.

У 2020-ому голова ОДА підписав лише одне розпорядження про передачу в користування лісової ділянки на території Радовичівського лісництва Державного підприємства «Турійське лісове господарство». Йдеться про 2,3 гектара лісу на березі озера Бережисте в загальнозоологічному заказнику місцевого значення «Озерянський», які були передані мисливській фірмі турійського бізнесмена, депутата Волинської обласної ради Романа Микитюка «Веста М».

У 2021 році ліс почали роздавати частіше. Минулого року найбільш привабливими для бізнесу були ділянки на території ДП «Волинський селекційно-насіннєвий центр» та ДП «Ківерцівське лісове господарство». До того, як голова ОДА підписав усі ці розпорядження, виділення ділянок вже погодили в Держлісагентстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина екс-завгоспа Луцького вишу просить землю в Старому місті

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити