image
 |  5778 29 Березня 2024 | 15:27

Голова Волинської ОВА доручив написати заяву в СБУ на депутата через його виступи проти московського патріархату

Під час робочої наради 28 березня голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко накинувся з нецензурною лексикою у бік депутатів Волиньради і дав вказівку написати заяву в СБУ на голову фракції ВО "Свобода" в облраді.

Про це повідомив на сторінці у facebook сам депутат Анатолій Вітів, - інформує ВолиньUA.

"28 березня голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко під час робочої наради втратив зв'язок з реальністю і перейшов на нецензурну лайку у бік депутатів Волинської обласної ради. Передаю, можливо не зовсім дослівно, суть сказаного.

Юрій Погуляйко не стримував себе в емоціях і заявив буквально таке: "Як мене за*бали ці депутати". Також голова ОВА сказав своєму раднику підготувати заяву новому голові СБУ (чому новому?) щодо мого виступу та позиції на останній сесії обласної ради відносно заборони діяльності московського патріархату.

Напевно, стіни Волинської обласної ради ще ніколи не чули такого рівня зухвалості від голови обласної державної адміністрації. Ми проходили різне. Але такої поведінки не зустрічали ніколи. Юрій Погуляйко - це перша людина на посаді голови Волинської обласної адміністрації, яка не розуміє, з ким спілкується і на якому місці перебуває.

Юрію Погуляйку можуть не подобатися рішення облради. Але обласна рада діє в межах закону та своїх повноважень. Що ж до мене, то я відстоював і буду відстоювати свою точку зору та захищати українські національні інтереси. У тому числі, стосовно московського патріархату та інших питань. І не таким персонажам як Погуляйко вказувати, що і як я маю робити чи говорити. Я виступаю на сесіях так, як підказує моя совість. А не так, як хоче Погуляйко чи будь-який голова адміністрації, який був до нього і буде після нього.

Зауважу: це не перші прояви зневажливого ставлення голови ОВА до депутатів. У грудні 2020 року Юрій Погуляйко публічно грубив депутатам і не добирав слів у наш бік.

Така поведінка голови Волинської ОВА вражає і виходить за межі здорового глузду. У європейській традиції прийнято з'ясовувати політичні стосунки шляхом дискусій та переговорів. У російській - шляхом матів і неповаги.

Своїми висловами і погрозами Юрій Погуляйко дискредитує усю вертикаль президентської влади на чолі із Володимиром Зеленським, яку він представляє в області. Авторитарні замашки очільника адміністрації і нездатність сприймати конструктивну критику справляють гнітюче враження. Нецензурна лексика і погрози - це не рівень посадової особи. Сподіваюсь, в Офісі президента нарешті звернуть увагу на сумнівну діяльність нинішнього голови Волинської ОВА", - написав очільник Волинської "Свободи".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити