image
 |  2 17 Січня 2018 | 06:45

Головами польських компаній стають підставні особи – громадяни України

«Dziennik Gazeta Prawna» пише про явище так званих стовпів, тобто підставних осіб, які беруть участь в економічних шахрайствах.
Про це 17 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Як повідомляє польське видання «Dziennik Gazeta Prawna», злочинці дедалі частіше використовують іноземців з-за східного кордону, щоб уникнути відповідальності в разі банкрутства.
До юридичних канцелярій звертаються підприємці, які не можуть домогтися повернення боргів від фірм, котрі нібито очолюють українці. Ці особи не мають ніякого майна, а крім того, виїжджають із Польщі відразу після призначення на посаду або зникають, коли у фірми починаються клопоти.
Краєва податкова адміністрація неспроможна оцінити масштаб такої діяльності, проте відомо, що ця проблема стосується багатьох галузей ринку.
Газета відзначає, що польські громадяни більш свідомі загроз, пов’язаних з використанням їхніх персональних даних з метою вчинення злочинів, і їх важче переконати взяти в цьому участь.
Помістити українця в управі рішаються також співвласники підприємств, які не мають злочинних намірів, а хочуть забезпечити своє особисте майно у випадку, якщо бізнес не вийде. Це ефективний спосіб уникнути фінансової відповідальності за борги.
«Стовпи» з управ польських фірм щораз частіше розмовляють українською. І зникають безслідно, – коментує «Dziennik Gazeta Prawna».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити