image
 |  2 15 Червня 2023 | 16:16

Головна битва ще попереду: Україна задіяла у контрнаступі 3 з 12 бригад

Контрнаступ українських військ триває вже тиждень, але Київ задіяв лише невелику частину підготовлених підрозділів, і головні бої все ще попереду, вважають західні аналітики.

Про це пише Reuters.

"Після тижня запеклих боїв справжні випробування контрнаступу Києва ще попереду, оскільки українські війська перебувають на певній відстані від головної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених для наступу, все ще перебуває в режимі очікування".

Військовий аналітик з Польщі, який уважно стежить за ходом війни, Конрад Музика, каже, що наразі Україна задіяла лише 3 з 12 бригад, підготовлених для контрнаступу.

За даними аналітиків, для проведення контрнаступальної операції Україна створила 12 бронетанкових бригад, дев'ять з яких були підготовлені і оснащені Заходом. Бригада зазвичай налічує щонайменше 3500-4000 військовослужбовців. Київ також заявив, що Міністерство внутрішніх справ підготувало 8 штурмових бригад з 40 000 солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники за добу знищили ворожий гелікоптер і 12 танків

Аналітики кажуть, що основні сили України зосереджені поблизу міста Оріхів у Запорізькій області та Великої Новосілки в Донецькій області, що приблизно за 80 км на схід.

"Це може свідчити про те, що українські генерали поклали око на Токмак, окуповане місто в Запорізькій області, розташоване приблизно за 25 км від лінії фронту. Ще за 50 км розташоване місто Мелітополь. Обидва населені пункти добре укріплені", − пише Reuters.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити