image
 |  167 20 Травня 2024 | 14:18

Головний суддя Одеси з дружиною володіють елітною нерухомістю у Маямі

Голова Київського районного суду Одеси Сергій Чванкін задекларував компанію дружини в США, яка володіє апартаментами в Маямі вартістю близько 12 млн грн.

Його дружина Неллі Голубєва працює викладачкою Одеської юридичної академії та адвокаткою. Заробітки самого судді та його дружини не дозволяють таких видатків, передає ТСН.

У декларації не вказано ані витрат на купівлю нерухомості, ані факту появи кредитних зобовʼязань. У реєстрі компаній Флориди вказано, що 13 лютого 2023 року дружина Чванкіна відкрила у США фірму OCEAN PROJECT 828 LLC.

"Згідно з офіційними записами округу Бровард штату Флорида, квартиру площею 105 кв м за адресою 1000 Parkview Drive, 828 Hallandale Beach, компанія Голубєвої придбала 10 березня 2023 року. Ці апартаменти зазначені місцем реєстрації компанії. За даними профільних сайтів з продажу нерухомості в Маямі, апартаменти розміщуються в 10-поверховому багатоквартирному будинку побудови 1976 року за кількасот метрів від узбережжя Атлантичного океану. Опис обіцяє "безперешкодний краєвид на узбережжя з вікон від підлоги до стелі", "басейн з підігрівом, зону для барбекю, сховище для велосипедів, ультрасучасний тренажерний зал, теніс, цілодобову охорону з охороною лобі", - йдеться у розслідуванні.

У декларації Чванкіна згадуються декілька рахунків, які дружина судді відкрила в американських банках.

Станом на момент подання декларації у кінці 2023 року на рахунках було розміщено близько $52 тис. Але загалом статки Чваркіна та Голубєвої не дозволяють придбання такої нерухомості. Квартиру придбали у березні 2023 року.

У декларації за 2022 рік суддя вказав 9,7 млн грн доходів. З них 1 млн 700 тис. грн - це його зарплата, ще 500 тис. - зарплата Голубєвої, яку вона отримала в Одеській юракадемії. Ще майже 3 млн грн дружина судді заробила, займаючись підприємницькою діяльністю. Її основний КВЕД ФОПа здійснює діяльність у сфері права, вона також має адвокатське свідоцтво. Ще 4 млн 600 тис. грн родина заробила на відсотках від депозитів, інвестиціях в облігації державної внутрішньої позики та відчуженні майна. Суддя Чванкін задекларував 3 млн грн витрат на купівлю облігацій внутрішніх державних позик і оновлення власного автопарку. Витрати його дружини невідомі.

Станом на кінець 2022 року родина накопичила готівкою, а також на депозитах в гривні, доларах і євро понад 16 млн грн. Частину коштів сімʼя тримає в Австрії, де 2022 року дружина з дочкою, ймовірно, отримали притулок. У декларації вказано посвідку на постійне місце проживання, проте не вказано, в якому житлі жила родина.

Коли до Чванкіна звернулися по коментар, він не брав слухавку і не відповідав у WhatsApp. Голубєва заблокувала номер телефону журналістів. Розслідувачі відправили запит про коментар до Київського районного суду Одеси, але на момент виходу матеріалу відповіді не отримали.

Що цікаво, раніше Громадська рада доброчесності у своєму висновку про невідповідність судді критеріям доброчесності та професійної етики відзначала, що статки Чванкіна і його родини мають сумнівне походження ще до його карʼєри судді від початку 2000-х років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити