image
 |  14 15 Червня 2021 | 22:01

Головний волинський «слуга народу» – проти української мови на телебаченні

Нардеп від партії "Слуга народу" Валерій Стернійчук виявився єдиним депутатом з Волині, який підтримав включення до порядку денного закони про скасування норми щодо використання української мови в кіно, телесеріалах, політичній рекламі й агітації.

Сьогодні Верховна Рада підтримала внесення до порядку денного засідання законопроєкти, що скасовують норму про українську мову в трансляції телесеріалів, рекламі й політичній агітації.

За постанову проголосували 212 депутатів від "Слуги народу", 5 депутатів від "Голосу" та 10 позафракційних.

Серед волинських нардепів єдиним, в кого піднялася рука проти української мови, виявився Валерій Стернійчук.

Зазначимо, що Валерій Стернійчук є головою Волинської обласної організації партії "Слуга народу". Раніше Валерій Стернійчук голосував за дерибан української землі сільгосппризначення під виглядом так званого ринку землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Володимира-Волинського заробив пів мільйона за 2020 рік

Стернійчук фігурує в розслідуванні Bihus.Info про групу депутатів "Слуги народу", які регулярно голосують, підписують подання, або підтримують інформаційні кампанії вигідні олігарху Рінату Ахметову.

Слід зауважити, що попередньо Валерій Стернійчук також голосував за внесення до порядку денного законопроєкту про відтермінування норм про українську мову в теле- та кіновиробництві, проте тоді (1 червня) Верховна Рада провалила це голосування.

Позиція Стернійчука відображає позицію Зеленського, яка спрямована на зупинення процесу українізації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити