image
 |  2 30 Січня 2019 | 21:40

Головного лікаря обласної дитячої лікарні звинувачують у розкраданні коштів (ВІДЕО)

Головному лікарю обласної дитячої лікарні інкримінують розкрадання державних коштів. А все тому , що лікар прийняв рішення встановити понад 70 вікон в санаторії «Дачний», де лікуються діти з інвалідністю. Тим часом поки медика викликають на допити, діти з батьками вже можуть спати в теплі.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Керівнику Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергію Ляшенку оголосили про підозру у розтраті понад 400 тисяч гривень. 

Нібито посадовець підписав «липові» акти виконаних робіт, а лікарня заплатила за встановлення вікон у санаторії «Дачний». 

«Мені інкримінують розкрадання державних коштів, бо ці роботи не було виконані станом на перше січня. Гроші на рахунок надійшли лише 20 грудня. У договорі на виконання робіт вказано, що встановити вікна мають продовж 21 робочого дня. А у вимогах до закупівлі вікон - кінцева дата - 31 грудня 2018 року», - каже головний лікар Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Сергій Ляшенко. 

З його слів, якби кошти надійшли влітку - не було б проблем. 

Сергій Ляшенко підтвердив інформацію про кримінальне провадження. Акти виконаних робіт підписали раніше встановлення вікон. У санаторії Дачний чекали завершення зміни дітей, які проходили лікування, аби з мінімальним ризиком для маленьких пацієнтів провести роботи. Адже ті вікна, які були раніше, стали непридатними для кімнат. 

«Вікна були в дуже жахливому стані і ми вкривали дітям голови. В кімнаті було холодно, спали одягнені», - розповідає відвідувачка санаторію Юлія Кудацька. 
«Фурнітура була настільки зіпсована, що ми поставили їх на само різи. Не можна було ні відчинити, ні зачинити. В результаті кімнати не провітрювались», додає головний лікар санаторію для дітей з батьками «Дачний» Олег Лопатін. 

Понад 70 вікон та балконних систем у санаторії встановили продовж двох тижнів. Зміна батьків та дітей, а це 50 чоловік приїхали на новий етап лікування. Цю ніч батьки вперше спали в теплі і без холоду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жидичин заплатить Луцьку 1,8 мільйонів гривень за медичні послуги

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити