image
 |  7 26 Березня 2020 | 23:05

Гори сміття та хащі: яким є насправді заказник «Гнідавське болото»?

Прийшла весна і кожен житель обласного центру Волині може побачити забруднені узбіччя вздовж доріг, чи берегів річки Стир.

Сьогодні мова піде про вулицю Гнідавська. У весняну і літню пору року, тут панує особлива атмосфера. Поряд заказник «Гнідавське болото», де роками формується екосистема, де водяться різноманітні птахи. Фактично для пернатих – це рай.

Здавалось, така краса покликана прикрасити історичну частину Луцьк, добавити затишного та комфортного проживання жителів даного району.

Ще в 90-ті на луг до річки Стир люди зі своїми родинами виходили, щоб провести дозвілля. Согодні, вся ця територія - це хащі в яких навесні можна побачити велику кількість сміття. Правда воно там може вже лежить з десяток років, бо місцева влада може резюмувати свою любов до природи, але на практиці – бачимо зовсім іншу картину.

Минулого року, в.о. міста Луцька Григорій Пустовіт, на звернення прибрати відповідними комунальними структурами прибережну зону річки Стир, відповів, що «весно проведемо толоку і вирішимо цю проблему». Прийшла весна, а всіяна сміттям природа лишилась.

Сьогодні, міська влада Луцька має бачити комплексно, яким має бути Гнідавський заповідник. В ідеалі це має бути відпочинкова зелена зона, або ж територія, яка очищена від хащів та сміття.

                     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити