image
 |  0 22 Січня 2020 | 15:26

Горілку продаватимуть по-новому: подробиці

Кабінет міністрів України планує найближчим часом запустити перші пілотні проєкти використання електронних акцизних марок.

Для цього бізнесу та державі не потрібно вкладати багато коштів у розвиток спеціальної інфраструктури, повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Нововведення повинно зменшити тіньовий обіг цигарок та алкоголю. Внаслідок цього українці менше вживатимуть фальсифікат і збільшиться дохід від акцизів до бюджету.

"Ця система дає змогу відстежувати продукцію в електронній формі з моменту виробництва до моменту продажу. Останні кілька років в Україні також було кілька спроб запустити таку систему. Як і належить великим ІТ-проєктам в нашій країні, під цим соусом було розпиляно величезні бюджети", - сказав Дубілет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ресторани записуються в чергу: українець відкрив унікальний бізнес (ФОТО)

За його словами, в уряді знайшли рішення для того, аби запустити електронні акцизні марки без необхідності виробникам та продавцям підакцизної продукції купувати додаткове обладнання для сканування акцизів.

"Ми наноситимемо на звичайні акцизні марки штрих-код, який зчитується стандартними для магазинів пристроями. Інформацію про ці штрих-коди не потрібно буде передавати в окрему систему, а лише "пікати" у касовий чек, як звичайний товар. Виходить, що ця система не вимагатиме від бізнесу нового обладнання. А державі не потрібно буде створювати окрему ІТ-систему, а буде достатньо правильно працювати з інформацією, яка передається в касові чеки", - додав міністр.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити