image
 |  0 10 Квітня 2020 | 12:13

«Гості з минулого»: хто під час пандемії коронавірусу відвідує МОЗ? (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Від середини березня в Україні – тотальний карантин. Громадяни ретельно стежать за кожним кроком та рішенням влади задля подолання епідемії в Україні. У центрі уваги – система охорони здоров'я та профільне міністерство. Створений антикоронавірусний штаб МОЗ щодня звітує про підготовку до піку епідеміологічної кризи. Йде перерозподіл бюджетів на боротьбу з вірусом.

Майже від самого початку карантину «Схеми» спостерігали за життям, що вирує довкола Міністерства охорони здоров'я у Маріїнському парку в центрі Києва. Хто допомагає керувати системою – у розпал кризи? 

11 березня Віталій Кличко звернувся до мешканців столиці з повідомленням: Київ оголошує боротьбу з пандемією. «Обмежений освітній процес в закладах загальної та вищої освіти. В дитячих садочках. У мистецьких, спортивних школах та інших. Також обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується і концертів, конференцій, кіносеансів та інших заходів. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах», – заявив тоді мер Києва.

Пізніше карантин оголосили по всій країні – про нього у зверненні від 16 березня повідомив президент Володимир Зеленський, зазначивши в той же час, що «роботу в звичайному режимі мають продовжити усі без виключення органи державної влади, заклади охорони здоров'я та правоохоронні органи».

Згодом карантинні заходи продовжили до кінця квітня, а разом із тим – на всій території України запровадили режим надзвичайної ситуації.

У МОЗ створили штаб з протидії коронавірусу. І відтоді міністерство регулярно звітує.

«Ми увійшли в нову фазу боротьби з коронавірусом. Ми переформатуємо роботу всіх інстанцій та державних органів у цілодобовий режим», – розповідаві з телеекранів 17 березня тодішній міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Він отримав посаду міністра у новому Кабміні, який на початку березня у прискореному режимі затвердила Верховна Рада. Потенційних кандидатів озвучували декілька, але зрештою вибір Банкової пав на професора-кардіохірурга, який раніше вже пів року працював міністром охорони здоров’я – в уряді Миколи Азарова часів Януковича.

А потім у часи пандемії він очолив одне із ключових відомств за влади Володимира Зеленського.

Які суспільні підстави недовіри можуть бути до «старого кадра» колишнього режиму? Чим нині живе міністерство?

Коли, окрім організації роботи лікарень для прийому хворих на COVID-19 гостро постала потреба оперативних державних закупівель медичних товарів та виробів?

Які зустрічі проводять за зачиненими дверями відомства у розпал епідемії?

«Схеми» вирішили поспостерігати за життям, що вирує навколо міністерства у центрі столиці.

Детальніше - у відео.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити