image
 |  7 16 Листопада 2017 | 17:30

ГПУ проводить санкціоновані судом обшуки в «Укрзалізниці»

Генпрокуратурою проводяться обшуки в службових приміщеннях одного із департаментів ПАТ «Укрзалізниця».

Про це 16 листопада 2017 року повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України проводиться близько 50 обшуків у рамках кримінального провадження за фактом привласнення шляхом зловживання службовими особами ПАТ «Українська залізниця» своїм службовим становищем коштів в особливо великих розмірах під час проведення у період 2015 – 2017 років закупівель скріплень рейкових, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Санкціоновані судом обшуки тривають та проводяться в службових приміщеннях одного із Департаментів Публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» та його філії, а також за місцем проживання службовців, в офісних приміщеннях та помешканнях керівників суб’єктів господарювання – переможців конкурсних торгів, з якими упродовж 2015 – 2017 р.р. ПАТ «Укрзалізниця» укладались договори на закупівлю товарів за ймовірно завідомо завищеними цінами, котрі, в свою чергу, залучали підприємства з ознаками фіктивності.

За ухвалами суду надано дозвіл на вилучення тендерної та бухгалтерської документації, інформації на комп’ютерних носіях, відібрання зразків поставленого товару, з метою можливості подальшого проведення у рамках розслідування цього кримінального провадження необхідних експертних досліджень.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає можливість позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити