image
 |  2 12 Вересня 2018 | 05:44

Гриневич повернула в школи підручник із двоглавим орлом і російським триколором

Два роки тому громадськість домоглася від Міносвіти вилучити підручник із російської мови, який прославляв державу-окупанта. Тепер з'ясувалося, що Міносвіти знову рекомендує його для використання у школах.
Про це пише у "Фейсбук" письменниця та громадська діячка Лариса Ніцой.
"Шок. ЩО. Це. Таке.  Гриневич повернула в школи підручник з двоглавим орлом і російським триколором. Два роки тому, зі скандалом, нам вдалося цей підручник зняти. Пам`ятаєте, Наталія Мельничук, Максим Потапчук, Олена Розвадовська, наш похід в Міністерство освіти. Ось і посилання на новину 2016 року, що МОН вилучає цей непотріб.

Сьогодні ці підручники знову в школах. Активістка Марина Зеленюк "накопала" на сайті міністерства освіти рекомендацію використовувати цей підручник сьогодні на уроках російської мови в 1-3 класах для шкіл з українською мовою навчання", - пише Ніцой.
Рекомендація на сайті МОН - за посиланням. Згаданий підручник міститься у листі МОН від 20 серпня 2018 року про перелік навчальних програм, підручників та посібників, рекомендованих Міністерством освіти і науки України для використання у початкових класах закладів загальної середньої освіти з навчанням українською мовою.


"Люди, кого ви привели до влади? У Порошенка найбільша фракція в парламенті. Він би міг ініціювати її зняття... І тільки борди насміхаються взовж дороги: "Мова рятує серце...". Я думала, що серце рятує валідол. Мені він зараз точно потрібен з кардіошвидкою. У них кругова порука. Віддихалася. Готую листи в СБУ та Генпрокуратуру. Звертаюся до всіх Народних депутатів України. Негайно ініціюйте зняття цієї кремлівської консерви", - каже Лариса Ніцой.

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой повідомила, що у Коцюбинському гуманітарному ліцеї, що в Ірпені поблизу Києва, директорка Тамара Нетяга впроваджує обов'язковість вивчення школярами російської мови з 1 класу. Вивчати мову окупанта діти повинні за вищезгаданим українофобським підручником, який торік вилучило Міносвіти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинську «Солідарність» може очолити колишній керівник луцького осередку ВО «Батьківщина

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити