image
 |  4 24 Квітня 2021 | 18:46

Громади Волині функціонують у нових законодавчих умовах

Тергромади Волині, як і по всій Україні, функціонують у нових законодавчих умовах.

Про це розповів під час зустрічі радник Волинського регіонального офісу з питань децентралізації та місцевого самоврядування Андрій Погорілий.

Він детальніше розповів про перші кроки громад у новій системі територіальної організації влади та виклики на сучасному етапі децентралізації.

За його словами, у більшості громад голови ТГ переобрані. Щодо гендерного аналізу голів громад, то тут переважають чоловіки - 47 та 7 очільників громад - жінки. Середній рік голів волинських громад - 47-49 років.

Серед основних змін: актуальність втратило поняття «ОТГ», на зміну якому доречно вживати термін «територіальні громади»; старости у громадах більше не обираються жителями старостинських округів, а затверджуються радою за пропозицією голови; змінено деякі вимоги до служби в органах місцевого самоврядування тощо.

Крім того, зараз триває реорганізація органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій та райрад. Громади мають сформувати компетентні управлінські команди, перейти на прямі відносини з Державним бюджетом та навчитися бюджетуванню за новими правилами. Також він торкнувся теми очікуваних змін у законодавстві.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити