image
 |  2 21 Липня 2021 | 09:18

Громади Волині залучили понад 65 мільйонів гривень роздрібного акцизу

Упродовж першого півріччя 2021 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 65,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Про це інформує сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області.

Сума сплаченого роздрібного акцизу в області на 7,4 відсотка перевищує минулорічні показники.

Начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук зазначає, що показники сплати роздрібного акцизу найкраще ілюструють реальний стан справ з реалізацією алкогольних напоїв і тютюнових виробів у кожній територіальній одиниці.

«Тобто, якщо бюджет громади отримує менше роздрібного акцизу, ніж торік, варто негайно проаналізувати діяльність господарюючих суб’єктів. Саме інформація від органів місцевого самоврядування про безліцензійну торгівлю спиртним та цигарками стане підставою для проведення фактичної перевірки. Реалізація спиртного та цигарок без ліцензії – це значні бюджетні втрати і шкода здоров’ю споживачів», - наголошує Світлана Савчук.

Водночас у податковій службі краю звертають увагу представників підприємництва, котрі здійснюють реалізацію підакцизної продукції, на обов’язковості подання декларації акцизного податку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії не вистачить: проїзд на одному з приміських маршрутів Луцька подорожчав на 30% (ВІДЕО)

Неподання декларацій акцизного податку – порушення податкового законодавства, за яке передбачені штрафні санкції.

 Зокрема, аналізуючи діяльність платників, фахівці управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області з’ясували, що 34 волинських СПД, маючи ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, цього року не подавали декларацій акцизного податку. В ході камеральних перевірок складено акти за неподання декларацій акцизного податку, очікувані штрафні санкції становлять 58,5 тисяч гривень.

Факти недекларування і несплати акцизного податку господарюючими суб’єктами також встановлено в ході двох фактичних перевірок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити