image
 |  2 26 Травня 2020 | 10:50

Грошей нема: на Волині не можуть здати в експлуатацію 15 амбулаторій (ВІДЕО)

На Волині реконструюють 32 амбулаторії. 15 з них мали здати в експлуатацію ще минулого року, – розповів Суспільному начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Корчук. На завершення робіт бракує коштів.

На реконструкцію амбулаторій на Волині кошти виділяє Світовий банк. На це передбачено 250 мільйонів гривень. Координаторка субпроекту в області Оксана Гичук каже: гроші Україні виділяють під 2% річних, але на Волинь їх не переказують з Держбюджету. Підрядники зупиняють роботи на обєктах. 

"Банк видає кошти траншами, щоквартально ми можемо очікувати надходження траншів в область від МОЗу. Ця процедура іде зверху і до низу. З Банку, Мінфін, МОЗ, казначейство їхнє, казначейство наше, тоді розпорядники коштів наших", – каже координаторка субпроекту Світового банку в області Оксана Гичук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські АТОвці не задоволені діяльністю Погуляйка, збираються під Волинською ОДА

Одна з незданих торік амбулаторій знаходиться у селі Хорохорин Луцького району. На місці колишньої амбулаторії звели коробку, вставили вікна, комунікації ще не підведені, підлоги і даху - немає. Поверх будівлі – крокви і плівка. Це покриття не надійне, каже голова Смолигівської ОТГ Галина Прус. Нині будівництво призупинене.

"Насьогодні уже плівка втрачає сенс, бо вона пропускає воду і якщо будівництво не буде завершено, то усе буде руйнуватися, шкода, звичайно", - коментує голова Смолигівської ОТГ Галина Прус. 

Розпорядник коштів в області - управління капітального будівництва облдержадміністрації. Його начальник Іван Корчук каже: нині використовують на будівництво гроші, а це близько 12 мільйонів гривень, що лишилися із минулого року. Підрядники без оплати не працюють.

"На цей рік виділено 90,6 мільйони гривень. Для того, щоб здати ці об’єкти в експлуатацію, не достатньо 30 мільйонів гривень. Нещодавно направляли листи на міністерство фінансів, міністерство охорони здоров’я. Листи на розгляді, поки відповіді немає", - запевняє начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Іван Корчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков створив таємний департамент поліції

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити