image
 |  5 4 Січня 2020 | 09:14

Хабар від атовця: луцькій чиновниці присудили менше, ніж вона брала

Луцький міськрайонний суд призначив штраф у розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20400 гривень, чиновниці Луцької міської ради, яка вимагала й отримала одну тисячу доларів хабаря від учасника АТО.

Інцидент трапився 22 липня 2019 року близько 15:00 год. Використовуючи своє службове становище та надані їй повноваження, лучанка, будучи на посаді головного спеціаліста відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, отримала одну тисячу доларів хабаря за прийняття в інтересах іншої особи рішення про виплату йому грошової компенсації на придбання житла інвалідам війни. 

Як пише ІА "Конкурент", тоді стало відомо, що затриманою виявилася головний спеціаліст відділу реєстру житлового фонду Департаменту ЖКГ Луцької міськради Жанна Ковальчук.

10 жовтня 2019 року під час досудового розслідування між процесуальним керівником - заступником керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури Чмихало І.В. та підозрюваною укладено угоду про визнання винуватості. Цю угоду суд затвердив. 

Зрешто, Феміда визнала її винною та призначила штраф у розмірі 1200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20400 гривень із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком на 1 рік.

Щоправда, на такий вирок суду першої інстанції може бути подана апеляційна скарга до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Луцький міськрайонний суд Волинської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назло людям: у Луцьку пропонують ліквідувати ще й зупинки біля «Старого ринку»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити