image
 |  2 13 Грудня 2018 | 20:42

Харківська облрада позбавила російську мову статусу регіональної

Харківська обласна рада минулого тижня проголосувала за скасування свого рішення від 2012 року, яке надало російській мові статус регіональної.

Про це у Facebook повідомив депутат Харківської облради Дмитро Булах.

«Минулого тижня облрада проголосувала за скасування деяких своїх попередніх рішень. Серед них одне ідіотське та одіозне. Рішення від 2012 року про те, як і де вживати російську мову. Тобто фактична регламентація його регіонального статусу», - зазначив він.

За його словами, рішення про скасування було консолідованим - за нього проголосувало 3/4 всіх депутатів і навіть більшість фракцій «Опоблоку» та «Відродження».

Булах також надав посилання на відповідне рішення облради, прийняте 6 грудня. Рішення про надання російській мові регіонального статусу було прийняте облрадою 30 серпня 2012 року.

У липні повідомлялося, що в Миколаївській області російську мову через суд позбавили статусу регіональної.

Нагадаємо, в лютому цього року Конституційний Суд України визнав закон «Про засади державної мовної політики» (відомий як «закон Ківалова-Колесніченка») таким, що не відповідає Основному закону. Подання про конституційність закону надійшло до КСУ в липні 2014 року; у жовтні було відкрито провадження у справі щодо його відповідності Конституції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська церква більше не матиме права називатись українською, - Філарет 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити