image
 |  0 9 Жовтня 2020 | 10:40

«Хочете жити – не знімайте маску»: київські лікарні забиті під зав'язку, люди лежать прямо в коридорі

Киянин розповів, що відбувається в столичних лікарнях де лікують від «китайського» вірусу.

Як передає «Politeka.net», емоції від побаченого Олександр Кондратенко описав на своїй сторінці в Facebook.

«Якби мені тиждень тому, хтось сказав, що я буду по всьому Києву шукати місце в лікарні для своєї мами я б напевно не повірив»,-пише чоловік. «Правда така: друзі, 15 клінічна-люди лежать прямо в коридорі (за дві доби надійшло 65 осіб), 4-я забита повністю. 8-я так само. Під усіма інфекційними відділеннями нашого міста низка швидких, які раз у раз не встигають привозити хворих з двостороннім запаленням легенів», - розповів киянин.

За його словами, йому вдалося перевести маму в 4-у клінічну лікарню оскільки її стан за добу з середньої тяжкості перейшов в дуже важкий.

«І єдине про що говорять лікарі, так це «не знімайте кисневу маску, якщо хочете жити». Той кошмар, який я бачив в 15-й на Фрунзе біля Спартака, описати складно. Відсутність ліків, два градусники на все відділення і т.п. це мала частина реального колапсу з нашою охороною здоров'я», - підсумував чоловік.

Відзначимо, В Україні станом на ранок 9 жовтня кількість інфікованих зросла до 250 538. При цьому за добу зафіксовано 5804 нових зафіксованих випадки.

Найбільший добовий приріст захворюваності був зафіксований в Київській області - інфікувалися 766 осіб, у тому числі в місті Києві – 567 випадків.

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що медсистема не витримає, якщо українці не будуть дотримуватися карантинних обмежень.

У зв'язку пандемією в світі Україна зараз не може піти шляхом деяких європейських країн, які ввели повний локдаун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 6 тисяч: на Волині — 174 нові випадки COVID-19, в Україні — 5 804 випадки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити