image
 |  4 13 Березня 2023 | 16:16

Хотів втекти до Придністров'я: СБУ "спакувала" зека-колаборанта (ФОТО, ВІДЕО)

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я.

Поплічника РФ зловили у ході контрдиверсійних заходів на Вінниччині, повідомила 13 березня пресслужба СБУ. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

"Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей", – ідеться в повідомленні.

Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній настоятель волинського храму МП під час богослужіння залякував вірян кінцем світу (ВІДЕО)

За свою "лояльність" зрадник отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації "особливий статус", який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом.

"Частину з награбованого він мав віддавати російським окупантам. Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінницької області під виглядом переселенця. Там він оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров'ям селищ та підшукував "варіанти" нелегального виїзду за межі України. Втім, контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і своєчасно затримали його", – звітує відомство.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою. Триває розслідування.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити