image
 |  14 29 Листопада 2021 | 12:57

Хто керує Володимиром?

Подивився у минулу п’ятницю онлайн-трансляцію сесії Володимир-Волинської міської ради і у мене виникло два запитання: перше – хто керує Володимиром і друге – чому хамство знову розквітає у сесійній залі?

Поставити запитання про те, хто керує містом мене змусив виступ нардепа Ігоря Гузя, який був чимось схожий з прес-конференцією Зеленського. І там і тут звучало «Я-Я-Я». Виявляється, майже все що робиться у Володимирі робиться завдяки Гузю. Мало того нардеп так розійшовся у виступі, що ще й нарізав завдань меру та депутатам на наступні роки, тобто розказав що, де і коли ті мають робити в місті. Пан приїхали і роздали холопам завдання – інакше і не скажеш. І лише одному депутата – Олегу Тимосевичу вистачило сміливості сказати Гузю, що то не його справа розказувати міським депутатам що і де робити в місті. Гузь на це відреагував слабо прихованим роздратуванням, немов сів на кнопку, яку йому підклали на стілець неслухняні учні. Почав розказувати, що раз він вибиває кошти на місто, то й має право розпоряджатися тим, куди вони підуть. Забув, нардеп, певно що то не його гроші, а гроші платників податків.

Мер в цей час лише схвально похитував головою, демонструючи повний послух Гузю. Так от: хто ж таки керує Володимиром?

І до слова. Є такий термін «зовнішнє управління». Це коли зовнішні сили намагаються позбавити керівника держави можливості самостійно приймати політичні рішення й нав'язують їй рішення, що служать інтересам цих зовнішніх сил, а не держави чи місту, як у нашому випадку. Нічого не нагадує?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Місту потрібні зміни» або як «перезавантажив» владу Ігор Пальонка

І друге, що мене обурило на сесії – це поведінка депутата Олега Свідерського. Людина прогуляла чимало сесій, є підсудною у справі про отримання хабаря, а завітавши на чергову сесію, впала лицем у власне хамство.

Олег Свідерський зайнявся тролінгом, вказував депутатам, що і як писати на їхніх сторінках у фейсбуці, дурнуваті запити, перебивання мера, колег-депутатів. Нікого не нагадує? Так, у міській раді з’явився «новий Мороз»…

Прикро, але як продемонструвала ця сесія команда у Пальонки, яку йому нав’язав Гузь, відверто слабка та якась залякана. Їй можна хамити, нею можна нехтувати. Або ця команда наростить м’язи, або через чотири роки піде у політичну відпустку.

Дмитро ПОГРЕБНЯК, спеціально для «ВолиньUA»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити