image
 |  4 6 Лютого 2019 | 12:38

Хто керуватиме Київською єпархією: рішення синоду ПЦУ

Почесний патріарх Філарет продовжить керувати Київською єпархією у складі парафій та монастирів Києва.

"На першому засіданні священного синоду ПЦУ вирішено, що святіший патріарх Філарет продовжує керівництво Київською єпархією у складі парафій та монастирів Києва (за виключенням Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря), які до 15 грудня 2018 року перебували у його підпорядкуванні як патріарха Київського і всієї Руси-України", - повідомляє прес-служба ПЦУ.

Крім того, синод врахував особливе значення Михайлівського Золотоверхого монастиря Києва і його намісника архієпископа Вишгородського Агапіта прирівняли у правах до єпархіального архієрея.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор «Укрпошти» на Волині вважає, що мова окупанта зрозуміла їх клієнтам і має їх влаштовувати

Також розглянули і ухвалили типовий статут управління єпархії для єпархій ПЦУ. На пропозицію Епіфанія митрополит Вінницький і Барський Симеон був затверджений головним секретарем Синоду.

У зв'язку з обранням ректора Київської православної богословської академії митрополита Епіфанія предстоятелем, на вакантну посаду було призначено дотеперішнього першого проректора протоієрея Олександра Трофимлюка. Також він призначений головою Управління духовної освіти і богословської науки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити