image
 |  7 26 Червня 2020 | 23:35

Художній талант Василя Гапонюка із Колківщини розширює межі нашого світогляду (ФОТО)

Власне неповторне бачення навколишнього світу за допомогою своїх картин передає мешканець села Четвертня Колківської ОТГ Гапонюк Василь Володимирович. Як розповідає сам митець: «Малювати почав ще змалку, бо батько був художником». 

Про це йдеться на сайті Колківської ОТГ.

"Скільки неповторних та дивовижних речей знаходиться навколо нас: неповторні краєвиди, схід і захід сонця, спів птахів і шелест листя. І живуть серед нас люди, які тонше за інших відчувають красу та неповторність цих миттєвостей. Вони наділені непересічним даром відчуття життя і можливістю поділитися цим відчуттям з іншими за допомогою картин, віршів, пісень та інших видів творчості.

Не обов'язково бути всесвітньо відомим, для того, щоб творити. Багато таких людей живе серед нас. Кожен із них творить так само сумлінно і натхненно, як і ті, чиї імена знає кожен. Тому вони заслуговують, щоб про них також дізнавалися і цікавилися їхнім талантом.

Бачення навколишнього світу за допомогою своїх картин передає герой нашої розповіді житель села Четвертня Гапонюк Василь Володимирович. Як розповідає митець: «Малювати почав ще змалку, бо батько був художником»", - йдеться в розповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня на ніч: Сергій Шишкін – Давай порадієм

Дитяче захоплення, яке передалось спадково, не раз ставало в нагоді під час навчання в школі. Василем Володимировичем була оформлена шкільна таблиця періодичних елементів ім. Д.І.Менделеєва та багато інших речей. Захоплення образотворчим мистецтвом не єдиний талант нашого героя, також він займається різьбою по дереву.

Після закінчення школи в 1976 році, навчався в ПТУ – 1 м. Луцька, служив у війську і все одно не покидав занять творчістю. Згодом працював на Луцькому підшипниковому заводі, пізніше у рідному селі.

Бажання творити картини не покидає його й досі. Свої художні твори він не продає, а малює для душі та для людей. Василь Володимирович разом із дружиною виховали двох синів. Один з них здобув фах історика, а інший закінчив православну духовну академію.

Дуже приємно знати, що поруч із нами живуть такі люди, як Василь Володимирович. Адже завдяки їхній творчості ми розширюємо межі нашого світогляду, насолоджуємося прекрасним і можемо поглянути на звичні речі з іншого боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Лесин ясен» у Луцьку варто зрізати, - чиновник Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити