image
 |  2 16 Листопада 2017 | 13:21

І цей «совок» треба з голів вибивати, щоб наші нащадки не дивилися на диявольські символи, - Вадим Ткачук

Депутат Ковельської міської ради, голова фракції ВО «Свобода» Вадим Ткачук вимагає від влади міста повного виконання Закону України «Про декомунізацію».

Про це 16 листопада 2017 року повідомляє власкоp.

На засіданні постійної депутатської «житлово-комунальної» комісії він наполіг на негайному очищенні Меморіального комплексу Слави від символів радянського часу. Зокрема, був невдоволений тим, що серп і молот – на щиті скульптури воїна та п’ятикутна зірка – на Вічному вогні й донині там перебувають.

В нас у Ковелі є такий оберіг Слави, де є такий один монумент, де стоїть хлопець з мечем, і в нього на щиті намальований такий напис, скажемо так – антилюдської держави, це – серп і молот, який повністю підпадає під прийнятий у 2014 році Закон «Про декомунізацію». І комунальна служба і архітектура, щоб вам подумати, щоб виконати цей Закон, як звідти прибрати ту зірку, серп і молот. Його можна закрити, його можна болгаркою спиляти, естетично, щоб все це зробити. Але Закон – є Закон і ми його мусимо виконувати, бо він, дійсно, не виконується, - зауважив депутат від «Свободи».

Заступник міського голови Андрій Товстига відразу ж взявся інформувати присутніх, що вчора в мерії відбулася нарада, де йшла мова саме про стан пам’ятних місць Ковеля, їхній нинішній архітектурний вигляд.

Історія міняється, то я з вами тут згідний, але просто так вживати якісь певні дії, ми не маємо права. Має підійти фахова організація, яка має право на проведення тих чи інших робіт. А ми маємо під то все передбачити кошти, а тільки після цього проводити певні роботи, - відзвітував заступник мера.

Втім Вадима Ткачука вже було не зупинити. Він ледве дочекався закінчення промови пана Товстиги і розгнівано випалив:

Це є символ тоталітарного режиму, під яким був утворений голодомор, під яким було утворене знищення українців, як нації. І цей совок треба з голів вибивати. Якщо його не можна вибити толерантно, то його треба вибивати жорстко: без всяких пропозицій, без нічого, просто - це потрібно зробити, і все, щоб наші нащадки не дивилися на диявольські символи колишнього Радянського Союзу. І тому моя пропозиція розглянути як його можна зробити нормально.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити