image
 |  185 7 Лютого 2024 | 17:44

Їхав евакуйовувати побратимів: волинянину просять присвоїти звання Героя України посмертно

 На сайті Президента України зареєстровано петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з міста Володимира – 34-річному старшому сержанту Андрію Рудакову.

 “Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну Андрій Рудаков у складі свого підрозділу вже перебував у районі бойових дій поблизу н.п. Бахмут, де зі своїми побратимами закривали небо України від ворожої авіації та ракет.

24 березня 2022 року заступник начальника 4 зенітної ракетної обслуги 2 зенітної ракетної батареї 1 зенітного дивізіону старший сержант Рудаков Андрій за наказом командира вирушив на бойове завдання евакуювати особовий склад зенітного взводу, що перебував на бойовому чергуванні поблизу н.п. Суха Кам”янка після нанесенням противником по їхніх позиціях авіаудару…

Після обстрілів у село заїхала колона ворожої техніки, і з ними розпочався бій. Внаслідок бою з переважаючими силами противника старший сержант Андрій Рудаков загинув. Повернувся на щиті у своє рідне місто Володимир тільки 3 вересня 2023 року після довгих пошуків, перепоховань і експертиз”, – йдеться у петиції.

Авторка петиції Юлія Рудакова звертається до президента з проханням нагородити загиблого високим званням: “Він віддав найдорожче – СВОЄ ЖИТТЯ, відстоюючи та захищаючи право на наше безпечне життя. Для своєї донечки (яка дуже сумує за татом), родини і усіх, хто знав Андрія Рудакова, – він уже Герой. Вічна пам’ять і шана Герою України, який захищав рідну Україну і кожного з нас!”

Підтримати петицію, віддавши за неї свій голос, можна за посиланням 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити