image
 |  0 23 Листопада 2018 | 13:56

Імідж міцного господарника-менеджера, якого ліпили з Гройсмана, швидко здувся, - Вітів

Прем'єр Володимир Гройсман виявився не менеджером-технократом, а звичайним чиновником на побігеньках у олігархів.

Про це на сторінці у Фейсбук написав голова Волинської "Свободи", депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

У дописі націоналіст звертає увагу на те, що в української влади є хронічна особливість - у всьому звинувачувати попередників. Нинішній глава уряду Володимир Гройсман - типовий приклад менеджера, який здувся.

"Українську владу вразила специфічна інфекційна хвороба. Серед її симптомів - відсутність совісті, самолюбування і постійний пошук винних серед попередників. Особливо яскраво риси цього захворювання проявляються у прем'єра Володимира Гройсмана, який успадкував від Арсенія Яценюка не лише крісло глави уряду, а й патологічну схильність обманювати українців, покривати корупцію і звалювати все на поганих попередників.

Коли Володимир Гройсман отримав свою посаду, він не скупився на щедрі обіцянки. З впевненим виразом обличчя розказував про потужне зростання економіки, життєдайні реформи і стрімке покращення добробуту українців. Але дива не сталося. Новий прем'єр відзначився стрімким підняттям тарифів, розгулом корупційних схем у лавах уряду і вічними скаргами, що хтось чи щось у цьому Всесвіті заважає йому працювати. Імідж міцного господарника-менеджера, якого ліпили з Гройсмана, швидко здувся. Виявилося, що ніякий він не менеджер-технократ, а звичайнісінький чиновник на побігеньках в олігархічних кланів.

За даними Міністерства соціальної політики, прожитковий мінімум в Україні занижений у більше як два раза. І Гройсман вважає це цілком нормальним явищем. Наче забігаючи наперед, нардепи від "Блоку Порошенка" і "Народного фронту" метушливо і монотонно затягнули стару добру пісню: "у всьому винуваті попередники". Не бездарний уряд, який ну ніяк не хоче відтіснити від корита ненаситних корупціонерів та нуворишів. Який вміє лише одне: клянчити гроші у МВФ та скаржитися на те, як усі заважають йому працювати.

Влада нарікає, що на наступні роки припадає пік виплат за зовнішніми боргами, тому доведеться дуже важко. Але хіба не вона замість розвитку економіки постійно брала кредити? Хіба не Яценюк і Гройсман лякали українців, що якщо МВФ не дасть гроші, то країні загрожує дефолт? Хіба не вони пояснювали ріст цін на газ та електрику необхідною умовою отримати новий транш? Очевидно, у Гройсмана дуже коротка пам'ять, якщо він забув про те, як слізно випрошував кредити і мужньо оголошував себе рятівником нації після отримання кількох мільярдів доларів. І саме тому пенсія й надалі буде жебрацька, а зарплати найнижчі у Європі.

Попередників завжди найлегше робити винуватими у всіх бідах країни. Особливо, якщо сам не маєш жодного бажання демонтувати корумповану систему, а намагаєшся очолити її. Я не здивуюся, якщо через деякий час Гройсман скаже, що його уряду заважають розвивати економіку, не красти і почати нарешті працювати на благо країни, психологічна депресія, короткий світловий день узимку чи навіть інопланетні прибульці".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити