image
 |  32 1 Листопада 2017 | 15:40

Інтерактивна мапа водних ресурсів Волині почала діяти

Мапа стане своєрідним електронним інструментом, що забезпечуватиме відкритий доступ до інформації про ріки, ставки, озера, водосховища області.

Про це 1 листопада 2017 року повідомили у Відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Відомо, що Волинський край багатий водними ресурсами. Тож аби їх систематизувати і зробити доступними для всіх охочих, працівники комунального підприємства «ІАЦ «Волиньенергософт» працюють над розробкою інтерактивної карти водойм.

Про це йшлося 31 жовтня 2017 року, під час робочої наради з екологічних питань під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука.

За словами директора підприємства Василя Дутка, вони уже мають досвід роботи над подібними картами, тому й зголосилися реалізувати проект, обумовлений іще 21 лютого поточного року, під час наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Саме тоді вирішили, що мапа стане своєрідним електронним інструментом, що забезпечуватиме відкритий доступ до інформації про ріки, ставки, озера, водосховища області. Нині ж, уже нанесено позначки 14 озер, 17 водосховищ, 108 річок та струмків. Необхідні дані підприємство отримує співпрацюючи з управлінням екології облдержадміністрації.

Серед інформації про об’єкти: адміністративний район розміщення, площа водного плеса, відношення до населеного пункту, глибина, цільове призначення, перспективи використання.

Для нас зараз найважливіше – окреслити основні об’єкти та нанести їх на карту. Будь-яку додаткову інформацію: відеоматеріали, графіка, текстове наповнення можна завжди додати. Роботи плануємо завершити до кінця листопада, – зазначив Василь Васильович.

Сергій Кошарук, своєю чергою, попросив якомога більше розширити функціональні можливості мапи, аби наповнити її усією необхідною інформацією як для працівників природоохоронної сфери, так і для простого населення, туристів.

Важливо, що електронна мапа уже працює. Нею можна скористатись, зайшовши на офіційний веб-сайт підприємства «Волиньенергософт». Згодом, стане доступною й функція зворотного зв’язку, де відвідувачі зможуть вказати на зауваження та побажання в частині наповнення електронного ресурсу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити